Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Vabilo na 7. dneve ICARUS-a Hrvaške

Vabilo na 7. dneve ICARUS-a Hrvaške
11. 3. 2022

Leta 2015 so bili v Opatiji  prvič organizirani dnevi ICARUS-a Hrvaške – srečanja strokovnjakov in znanstvenikov s področja kulturne dediščine. 

Letos torej potekajo že sedmi dnevi ICARUS-a na Hrvaškem z naslovom »Dediščinske pobude, izobraževanje in digitalno okolje« (Baštinske inicijative, edukacija i digitalno okruženje), ki se bodo odvijali od 31. marca do 1. aprila 2022 v Interpretacijskem centru „Terra Panonica“ v Pleternici.

Dodatne informacije o strokovnem znanstvenem srečanju in prijavi so dostopne na spletnih straneh.

Dogodek organizira ICARUS Hrvaška v sodelovanju s konzorcijem ICARUS (International Center for Archival Reaserch) in mestom Pleternica ter drugimi partnerji v okviru Erasmus+ WAAT projekta, ki je posvečen inovativnemu predstavljanju in izobraževanju o vrednosti kulturne dediščine v sodobni družbi. Poleg članov ICARUS-a so na srečanje še posebej vabljeni strokovnjaki in sodelavci s področij kulturne dediščine, ki bodo na srečanju lahko izmenjali svoja znanja in izkušnje. 

Poleg aktivnosti, ki so bile razvite skozi WAAT projekt, bodo na srečanju predstavljene tudi dejavnosti AKM skupnosti povezane z: digitalnim pripovedovanjem in učenjem; mreženjem in multimedijskimi predstavljanji dediščinskih virov projektov in programov, ki so v teku po vsej Evropi; različne digitalne dediščinske platforme; številne kulturne in znanstvene mreže ter iniciative. 

Predstavljane bodo aktualne teme in kreativni projekti s področja digitalne dediščine, uporabo dediščine v izobraževanju in iniciativah občanov, vprašanja povezana:
    • s komunikacijo, interpretacijo in digitalizacijo zgodovinskih virov, 
    • z razvojem publike, 
    • z uporabo digitalnih informacij, 
    • s sodelovanjem dediščinskih in izobraževalnih ustanov 
    • ter raznovrstnih interdisciplinarnih primerov dobre prakse. 

Referati predhodnih 6-tih srečanj ICARUS-a so večinoma dostopni na spletu, na povezavi.

Primer programa: 6. dnevi ICARUS-a v letu 2021, ki so bili izvedeno preko zoom-a, pa so dostopni na naslednji povezavi

Novico pripravila (na osnovi ICARUS-ovega vabila): Andreja Pleničar
Naslovna fotografija: logotip ICARUS Hrvaška

Skip to content