Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

V maju lahko sodelujemo na Festivalu digitalnega pripovedovanja zgodb

V maju lahko sodelujemo na Festivalu digitalnega pripovedovanja zgodb
7. 5. 2021

Festival digitalnega pripovedovanja zgodb (Digital Storytelling Festival), ki bo potekal v mesecu maju, je spletni dogodek v skupni organizaciji Europeane in The Heritage Lab, ki želi uporabnikom približati kulturo, seveda tudi digitalno. Čeprav se zdi, da se epidemija umirja in bodo sčasoma tudi uporabniki knjižnic lahko ponovno dostopali do knjižničnega gradiva, milijoni odprto dostopnega gradiva kulturnih ustanov vendarle ponujajo priložnosti, da jih spremenimo v zgodbe in s tem ustvarimo priložnosti približevanja zakladov kulturne in znanstvene dediščine svojim uporabnikom v digitalnem okolju, na spletu.


V maju tako vabijo skrbnike gradiva, komunikatorje in administratorje profilov družbenih omrežij, izobraževalce v muzejih, študente in ostale zainteresirane k odkrivanju orodij in tehnik za digitalno ustvarjanje, iskanju navdiha ob mnogih odprto dostopnih zbirk kulturne dediščine in/ali k udeležbi pri izobraževanjih, ki jih bodo vodili strokovnjaki iz kulturnega sektorja.

Festival digitalnega pripovedovanja zgodb je ustvarjalno tekmovanje: priložnost, da veščine in orodja uporabimo v praksi, uresničimo ideje in dobimo povratno informacijo od strokovne žirije in mednarodne publike. Sodelujemo lahko tako, da s pomočjo gradiva, ki zunaj avtorskopravne zaščite in prosto dostopno v zbirkah kulturne dediščine po svetu ustvarimo svojo digitalno zgodbo, bodisi je to pripoved s podobami ali interaktivnimi elementi bodisi je to objava na družbenih omrežjih. Zgodba mora biti objavljena na Mediumu do 31. maja 2021, na omrežjih jih opremite s ključnikom #DigiStoryFest, ob oddaji pa je nujno izpolniti tudi obrazec.

Nagrajenci bodo prejeli dostop do različnih paketov spletnega izobraževanja na platformi Domestika.

Vse podrobnosti sodelovanja najdete na spletni strani Festival digitalnega pripovedovanja zgodb.

Novico pripravil: Tomaž Bešter (Narodna in univerzitetna knjižnica)
Naslovna fotografija: Medium

Skip to content