Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Upravljanje sprememb za knjižničarje

Upravljanje sprememb za knjižničarje
4. 2. 2022

Pretekli dve leti sta nam postregli s spremembami v nepredstavljivem tempu. Nekateri ljudje so se v tem nemiru dobro znašli, drugi so imeli nekaj težav, nekaterim pa je (bilo) zares težko. Kaj loči navedene skupine? Kaj so delale drugače?

Odgovor se skriva v odnosu do vsake posamezne spremembe. Sprememba sama namreč navadno nima dokončno definirane konotacije. Končen opis, slaba ali dobra, definira način vpeljave in upravljanja. In ker vsaka sprememba zahteva spremembo obnašanja ljudi, je njen sklepni rezultat v večinski meri odvisen od ljudi. 

Kako uvajati, sprejemati in upravljati spremembe, je znanje, ki ga podjetja načrtno uvrščajo na svoje sezname kompetenc zaposlenih. Osebam pomaga tako pri vsakodnevnem delu kot pri vodenju ljudi. Ker so se tudi v knjižnicah v zadnjih dveh letih soočili s številnimi spremembami, bomo v NUK za knjižničarske delavce organizirali delavnico »Upravljanje sprememb za knjižničarje«. Na njej bodo predstavljene ključne komponente upravljanja sprememb, udeleženci pa se jih bodo naučili uporabljati v praksi. 

Z udeležbo na delavnici se boste naučili:
•    osnov strukture, deležnikov in iniciatorjev sprememb,
•    kako se s spremembo sooča posameznik,
•    kako se jaz lahko lažje spopadem s spremembami,
•    kako lahko, v času sprememb, učinkovito komuniciram.

Več o delavnici in spletno prijavnico najdete na portalu Izobraževanje NUK. Delavnico bomo izvedli 24. marca 2022 v prostorih Narodne in univerzitetne knjižnice. Prijave sprejemamo do 11. februarja 2022.

Novico pripravila: Polona Marinšek (Narodna in univerzitetna knjižnica)
Naslovna fotografija: PDiVizija d.o.o.

Skip to content