Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Upravljanje s podatki in deljenje podatkov preko repozitorijev nacionalne infrastrukture odprtega dostopa

Upravljanje s podatki in deljenje podatkov preko repozitorijev nacionalne infrastrukture odprtega dostopa
16. 5. 2022

Vabimo vas na izobraževanje Upravljanje s podatki in deljenje podatkov preko repozitorijev nacionalne infrastrukture odprtega dostopa, ki ga 23. maja 2022 organizira slovensko predstavništvo NI4OS-Europe v sodelovanju z Univerzo v Mariboru. Potekalo bo preko videokonferenčnega sistema MS Teams, povezavo do videokonference boste prejeli na elektronski naslov, ki ga boste navedli ob predhodni registraciji. Program je dostopen na povezavi.

Upravljanje s podatki predstavlja velik izziv, saj je potrebno vzpostaviti proces, ki zagotavlja ustrezno kvaliteto, najdljivost, dosegljivost in ponovno uporabljivost teh podatkov. Na izobraževanju bo na praktičnih primerih predstavljeno, kako se lotiti priprave podatkov, kako jih dokumentirati in objaviti v repozitorijih nacionalne infrastrukture odprtega dostopa. Spoznali pa boste tudi prednosti ponovne uporabe velepodatkov v HPC okolju.
Izobraževanje bomo izvedli v štirih šolskih urah. V prvem delu se bomo spoznali z upravljanjem s podatki, drugi del pa bo namenjen vstavljanju podatkovnih naborov v repozitorije nacionalne infrastrukture odprtega dostopa.

Pripravila: Brina Klemenčič (Univerzitetna knjižnica Maribor)
Naslovna fotografija: napoved dogodka

Skip to content