Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

UCL Student Centre

UCL Student Centre

LIBER Architecture Group (LAG) združuje knjižničarje pri gradbenih projektih in pomaga pri konceptih in procesih načrtovanja. Skupina spodbuja izmenjavo izkušenj med knjižničarji in arhitekti po vsej Evropi ter poskuša dvigniti raven zavedanja o novih projektih in trendih s seminarji in z digitalno zbirko podatkov  knjižničnih zgradb v Evropi, ki dokumentira nove stavbe, prenove, obnove in razširitve.

Študentski center UCL je bil od samega začetka snovan s potrebami študentov in študentsko izkušnjo. Zagotavlja praktično podporo z novim centrom za študentske poizvedbe in 1000 novimi študijskimi prostori, kar radikalno izboljšuje izkušnjo kampusa.

Trajnostno zasnovano in zgrajeno novo Študentsko središče je osrednja točka za študij, dogodke in študentsko življenje – bistven prostor za razmišljanje, raziskovanje, sodelovanje, odkrivanje in izzive.
Celotna stavba je namenjena študentom in osebju UCL, razen pritličnih prostorov v javnem atriju.

Stavba postavlja najvišje standarde kakovosti učnih prostorov s področji, posebej prilagojenimi za raziskovanje, sodelovanje in vzajemno učenje – tako da se lahko študenti osredotočijo na samostojen študij ali sodelovalno učenje na način, ki jim najbolj ustreza.

Novi študijski prostori so preobrazbeni dodatek k kampusu, ki dramatično izboljša študentsko izkušnjo na UCL. Združuje storitve povpraševanja in podpore na eni lokaciji v osrčju kampusa, kar pomaga zagotoviti, da je podpora, ki jo potrebujejo študenti, priročna in dostopna.
Stavba je nova in namenjena 42.000 študentom UCL. Nahaja se v Bloomsburyju v Londonu.

Cilji projekta za univerzo so bili ustvariti najboljše učno okolje za študente v stavbi, ki zagotavlja arhitekturno kakovost na ravni, ki je sorazmerna s strokovnim znanjem UCL v The Bartlett, in stavbo, ki izpolnjuje najvišje okoljske standarde.

Prostori vključujejo računalniške sobe, pisalne mize, sobe za skupinske študije in prostore za študije odprtega tipa. Namensko središče za študentska vprašanja in točke za pomoč, ki se nahajajo v 1. nadstropju stavbe, bodo novo središče za podporo, kjer lahko osebje iz različnih delov univerze (študentske in matične službe, knjižnične storitve, oddelek za informacijske storitve) pomaga z najrazličnejšimi odgovori na študentska vprašanja.

Stalne umetniške razstave, poleg občasnih razstav, bogatijo fizično in intelektualno okolje za celotno skupnost UCL in zunanje obiskovalce javno dostopnega pritličja. Center prikazuje nova umetniška dela alumne UCL in dobitnice Turnerjeve nagrade Rachel Whiteread ter dela osebja in študentov Slade School of Fine Art.

Več o UCL Student Centre.

Skip to content