Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Učitelji učiteljem: Aktivno vključevanje študentov v pedagoški proces z uporabo IKT

Učitelji učiteljem: Aktivno vključevanje študentov v pedagoški proces z uporabo IKT
13. 6. 2022

Ali vas zanima kako uporabiti IKT v pedagoškem procesu ? Si želite videti različne primere uporabe tehnologij v visokošolskem izobraževanju? 

Kot že verjetno veste, je ena izmed pomembnih aktivnosti Centra UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu sodelovanje s pedagogi UL pri posodabljanju izvedbe študijskih predmetov s smiselno, inovativno uporabo IKT. Pedagogi v okviru pilotnih projektov načrtujejo, posodabljajo in izvajajo aktivnosti za študente z uporabo IKT z namenom spodbujanja razvoja različnih spretnosti, ki jim bodo omogočile uspešno vključevanje v družbo 21. stoletja. Tako smo v zimskem semestru 2021/2022 sodelovali pri izvedbi 36 pilotnih projektov, v iztekajočem se letnem semestru 2021/2022 pa zaključujemo z izvedbo dodatnih 39 pilotnih projektov. Izvajalci pilotnih posodobitev, pedagogi UL, izkušnje, pridobljene pri posodobitvi predmetov z didaktično uporabo IKT, predstavljajo in delijo na naših posvetih Učitelji učiteljem, tako da si lahko nekaj predstavitev primerov uporabe IKT na različnih predmetnih področjih ogledate v obliki videoposnetkov iz posvetov Učitelji učiteljem, ki smo jih izvedli v mesecu marcu in maju

Vabimo vas, da se nam na prihodnjih predstavitvah priključite tudi »v živo«. Prvo priložnost za sodelovanje tako lahko izkoristite v petek, 17. 6. 2022, ob 9. uri, na tretjem letošnjem posvetu Učitelji učiteljem: Aktivno vključevanje študentov v pedagoški proces z uporabo IKT, ki bo potekal v spletni obliki (preko Zooma). 

Vabljeni k prijavi na dogodek preko obrazca v MS Forms, program in več informacij o dogodku pa najdete v vabilu v prilogi in na spletni strani.

Novico posredovala: Ekipa Centra UL za uporabo IKT v pedagoškem procesu
Naslovna fotografija: Logo Center UL za uporabo IKT v pedagoškem proscesu
 

Skip to content