Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Testni dostop do zbirke Cambridge Shakespeare

Testni dostop do zbirke Cambridge Shakespeare
2. 12. 2022
Herman Erčulj
Narodna in univerzitetna knjižnica

NUK je v sodelovanju z Osrednjo humanistično knjižnico pridobil testni dostop do zbirke Cambridge ShakespeareCambridge  Shakespeare vsebuje Shakespearova dela, dela o Shakespearu in njegovih delih, o času, v katerem je živel, njegovem vplivu in vplivu njegovih del. Vključuje več zbirk:

  • New Cambridge Shakespeare, ki obsega vse Shakespearove drame, sonete in pesmi. V uvodnikih so informacije o datumu nastanka, gledališkem in političnem kontekstu, virih, temah, jeziku, kritikah, sprejemu in zgodovini uprizoritev.
  • The New Cambridge Shakespeare: The Early Quartos, ki obsega ohranjene zgodnje Shakespearove drame, ki do sedaj niso bile na voljo. Objavljene so v sodobnem jeziku, skupaj s primerjavami, opombami in obsežnimi uvodi.
  • The Shakespeare in Production, ki vsebuje najpopolnejše zgodovine uprizoritev posameznih Shakespearovih besedil.
  • The Cambridge Guide to the Worlds of Shakespeare, ki jo sestavljata dva zvezka. V prvem, z naslovom Shakespearov svet, 1500–1660, je obsežen pregled sveta, v katerem so živeli Shakespeare in njegovi sodobniki, v drugem zvezku, z naslovom Svetovni Shakespeare, 1660–danes, je prikazano, kaj je svet naredil iz Shakespeara kot kulturne ikone skozi pretekla štiri stoletja.

Za vsako delo so vključeni tudi viri iz knjižnice Folger Shakespeare.

Testni dostop je omogočen do 31. januarja 2022 z lokacij UL, CTK, NIB in NUK; oddaljeni dostop je omogočen za študente in osebje UL ter osebje CTK, NIB in NUK.

Vstopna točka.

Skip to content