Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Testni dostop do treh referenčnih zbirk

Testni dostop do treh referenčnih zbirk
3. 10. 2022
Herman Erčulj
Narodna in univerzitetna knjižnica

NUK je pridobil testni dostop do treh referenčnih zbirk:

  • Lexicon of Greek Grammarians of Antiquity je leksikon založbe Brill, ki vsebuje informacije o antičnih gramatikih antičnega Rima in Grčije.
  • Encyclopedia of Ancient Greek Language and Linguistics je enciklopedični vir založbe Brill, ki združuje najnovejše raziskave iz različnih disciplin, ki prispevajo k poznavanju stare grščine. Je nepogrešljivo raziskovalno orodje za raziskovalce in študente stare grščine, jezikoslovja, drugih indoevropskih jezikov in svetopisemske literature.
  • Oxford Bibliographies je bibliografski vir založbe Oxford University Press, ki pokriva različne tematike družboslovja in humanistike: sociologija, umetnostna zgodovina, literarne vede, verstva, geografija, politologija, psihologija ipd.

Testni dostop je omogočen od 1. 10. 2022 do 31. 10. 2022 z lokacij UL, CTK, NIB in NUK; oddaljeni dostop do virov založbe Brill je omogočen za študente in osebje UL, osebje CTK, NIB in NUK ter člane NUK; oddaljen dostop do vira založbe Oxford je omogočen za študente in osebje UL, osebje CTK, NIB in NUK ter člane knjižnic UL, CTK, NIB in NUK.

 

Skip to content