Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Testni dostop do PsycInfo na Onkološkem inštitutu Ljubljana

Testni dostop do PsycInfo na Onkološkem inštitutu Ljubljana
24. 10. 2023
Herman Erčulj
Narodna in univerzitetna knjižnica
Logotip

V konzorciju COSEC smo za Onkološki inštitut Ljubljana pridobili testni dostop do zbirke PsycInfo.

Podatkovna zbirka PsycInfo je namenjena iskanju in pregledu znanstvene in strokovne literature s področja psihologije: zgodovina in smeri psihologije; psihometrija, statistika in metodologija; eksperimentalna psihologija; nevropsihologija; komunikacijski sistemi; razvojna psihologija; družbeni procesi; socialna psihologija; psihologija osebnosti; psihoanaliza; telesne in duševne motnje; prevencija in terapija; klinična psihologija; pedagoška psihologija; psihologija dela; psihologija športa; psihologija potrošnika; ekološka psihologija; umetna inteligenca itn. Posega pa tudi na sorodna področja: humanistika, management, marketing, oglaševanje, kriminologija, lingvistika, obramboslovje, socialno delo itn.

Obsega prek 4,7 milijona bibliografskih opisov z izvlečki o člankih iz preko 2300 znanstvenih revij, knjigah, poglavjih iz knjig, disertacijah, prispevkih s konferenc in tehničnih poročilih. Za iskanje po tematiki se lahko uporabijo deskriptorji iz APA Thesaurus of Psychological Index Terms, ključne fraze ali klasifikacija. Iskanje lahko omejite tudi na določeno starostno skupino, tip empirične študije itn. Možno je tudi iskanje po citiranih virih.

Testni dostop je omogočen do 12. novembra 2023 z lokacij Onkološkega inštituta Ljubljana; oddaljeni dostop je omogočen za osebje Onkološkega inštituta Ljubljana.
Vstopna točka.

Skip to content