Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Teden splošnih knjižnic 2021 v Mestni knjižnici Kranj

Teden splošnih knjižnic 2021 v Mestni knjižnici Kranj
26. 11. 2021

Teden splošnih knjižnic smo v Mestni Knjižnici Kranj obeležili s tremi akcijami. Prva je bila vpis novih članov v Qlandii, druga polovična letna članarina in tretja priporočila bralcev.

V soboto, 13. novembra 2021, je od 10. do 13. ure potekal vpis novih članov v Mestno knjižnico Kranj v trgovskem centru Qlandia Kranj. Vpis je bil za nove člane brezplačen. Na ta način smo želeli širše promovirati našo dejavnost. Predvideni sta bili dve mesti, eno za vpis in drugo za izposojo. Izkazalo se je, da je bilo veliko več povpraševanja po vpisu in temu smo prilagodili tudi drugo mesto. Zaposlene so mimoidoče vabile k vpisu in ljudje so se odzvali z včlanitvijo. Seznanile so jih s posebnimi vsebinami knjižnice (Družinsko branje itd.). Knjižničarke so pripravile tudi knjige, ki so si jih novi člani lahko izposodili takoj po vpisu.

Zaposleni
Slika 1: Zaposleni MKK (foto: Ivan Hribernik)

Spremljal jih je Modri pes, ki je navdušil predvsem najmlajše. Akcija je bila uspešna, na novo se je vpisalo 45 članov, izposodili so si okrog 40 knjig. Bralci so bili navdušeni in vsekakor bomo take akcije v prihodnje še ponovili. 

Modri pes
Slika 2: Modri pes (foto: Ivan Hribernik)

V tednu splošnih knjižnic, od 15. do 20. novembra 2021, smo novim članom omogočili tudi vpis s polovično letno članarino.

V vseh naših enotah obiskovalci lahko sodelujejo v akciji Bralci bralcem. Na policah, kjer knjige običajno priporočajo knjižničarji, jih tokrat priporočajo bralci. Seznam najdete na naši spletni strani.

Novico pripravila: Urška Vidergar (Mestna knjižnica Kranj)
Naslovna fotografija: Mestna knjižnica Kranj

Skip to content