Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Strokovno srečanje »Knjižnične usluge za osobe s teškoćama čitanja u kontekstu pandemije COVID-19 – izazovi, mogućnosti i perspektive«

Strokovno srečanje »Knjižnične usluge za osobe s teškoćama čitanja u kontekstu pandemije COVID-19 – izazovi, mogućnosti i perspektive«
10. 8. 2021

Knjižnica in čitalnica »Fran Galović« iz Koprivnice na Hrvaškem s soorganizatorji pripravlja strokovno srečanje z naslovom Knjižnične storitve za osebe z motnjami branja v kontekstu pandemije COVID-19 – izzivi, priložnosti in perspektive (hrv. Knjižnične usluge za osobe s teškoćama čitanja u kontekstu pandemije COVID-19 – izazovi, mogućnosti i perspektive). Srečanje bo potekalo 5. novembra 2021 v hibridni obliki v Koprivnici na Hrvaškem. Udeleženci in tuji predavatelji bodo na srečanju lahko sodelovali v spletnem okolju z uporabo aplikacije Zoom. Posnetek srečanja bo dostopen na YouTube kanalu knjižnice.

Med vabljenimi predavatelji bosta poleg hrvaških strokovnjakov tudi Nancy Bolt, predsednica Ifline sekcije za knjižnične storitve za osebe s posebnimi potrebami (angl. Section for Library Services to People with Special Needs), in Kirsi Ylänne, predsednica Ifline sekcije za knjižnice za osebe z motnjami branja (angl. Libraries Serving Persons with Print Disabilities).

Več informacij o srečanju najdete na spletni strani hrvaškega knjižničarskega društva (hrv. Hrvatsko knjižničarsko društvo), kjer je mogoča tudi prijava na srečanje za udeležence (do 26. 10. 2021) in morebitne predavatelje (oddaja prispevka do 15. 9. 2021).

Novico pripravila: Nataša Knap (Narodna in univerzitetna knjižnica)
Naslovna fotografija: Skylar Kang (Pexels)

Skip to content