Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

“Stare” Knjižničarske novice na dLib.si

“Stare” Knjižničarske novice na dLib.si
29. 3. 2022
Barbara Jesenovec
Narodna in univerzitetna knjižnica
Logotip

Ob 1. obletnici delovanja portala Knjižničarske novice je dokončno celovito urejen in javno dostopen tudi arhiv vseh številk istoimenske publikacije, ki je izhajala med leti 1991 in 2020.

Revijo Knjižničarske novice, predhodnico omenjenega portala, je pripravljala in izdajala Narodna in univerzitetna knjižnica. Dve desetletji je z več številkami letno – skupno jih je bilo izdanih kar 342 – ažurno in strokovno posredovala najnovejše informacije s področja bibliotekarstva. Izvodi vseh številk in pripadajočih bibliografskih kazal, ta so sicer izhajala do letnika 23, so zdaj dostopni na spletnem portalu Digitalne knjižnice Slovenije (dLib) ali preko povezave na portalu Knjižničarske novice pod zavihom Arhiv revije.

Naloge publikacije Knjižničarske novice je 29. marca 2021 prevzel spletni portal, ki na bolj sodoben, dinamičen in interaktiven način obvešča zainteresirano (strokovno) javnost o novicah s področja knjižničarstva ter ostalih sorodnih temah.

Vabimo vas, da še naprej spremljate novice na portalu. Upamo, da na njem najdete čim več uporabnih in zanimivih vsebin!

Posebej pa bi vas radi povabili k branju bolj poglobljenih strokovnih člankov, ki jih najdete na portalu Knjižničarske novice pod zavihkom Iskalnik – Kategorije – Članek.

Želimo vam prijetno branje!

Skip to content