Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Splošne knjižnice kot centri evropskih mest – so tudi na evropski agendi?

Splošne knjižnice kot centri evropskih mest – so tudi na evropski agendi?
17. 5. 2021

Med dogodke, ki v naslednjih dneh prihajajo na spored, je nujno omeniti spletno razpravo Splošne knjižnice kot centri evropskih mest – so tudi na evropski agendi? (Public libraries as centres of European cities – are they also on the European agenda?). Splošne knjižnice veljajo za svetilnike izobraževanja, izmenjave, navdiha in državljanske akcije evropskih mest. A bolj kot ne, se zdijo na evropski agendi nevidne. V namen ozaveščanja med odločevalci se je vzpostavila akcija Ozaveščanje o splošnih knjižnicah v Evropi (Raise awareness for public libraries in Europe) in tako bomo lahko spremljali dva spletna dogodka, ki bosta naslovila to temo. V kratkem bo na sporedu prvi.

Vabimo vas, da se udeležite brezplačnega spletnega webinarja EBLIDE, evropskega združenja, ki zastopa vse vrste knjižnic in knjižničarskih združenj. Prvi izmed dveh predvidenih bo potekal v četrtek, 27. 5. 2021, med 14.00 in 15.30, na temo splošnih knjižnic kot centrov evropskih mest in njihovega umeščanja v razvojne dokumente, s poudarkom na vključevanju knjižnic v aktivnosti urbane agende za EU.

Več informacij, program in prijavo na dogodek (ta je obvezna) najdete na spletni strani https://www.knjiznice.si/dogodki/public-libraries-as-centres-of-european-cities-are-they-also-on-the-european-agenda/ .

Novico pripravil: Tomaž Bešter (Narodna in univerzitetna knjižnica)
Slika: Evropska komisija

Skip to content