Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Spletno predavanje o predzgodovini informacijske tehnologije

Spletno predavanje o predzgodovini informacijske tehnologije
8. 7. 2021
dr. Mojca Rupar Korošec
Narodna in univerzitetna knjižnica
zaslonska slika dogodka

»ISKO UK Meetups« so dogodki, namenjeni razpravljanju o številnih temah, povezanih z organizacijo znanja. Skozi leto 2020 so se mesečna srečanja ISKO UK organizirala kot virtualni dogodki prek skupine Knowledge Organization London. Obenem pa so ISKO UK Meetup priložnost, da strokovnjaki iz različnih informacijskih področij in panog delijo svoje izkušnje ter izmenjujejo ideje in rešitve za izboljšanje dostopa do informacij in znanja.
Neformalno in prijateljsko vzdušje je vedno zagotovljeno, prav tako pa spodbujanje interakcije in mreženje med različnimi poklici, ki jih zanima organizacija znanja.

6. 7. smo poslušali zanimivo spletno predavanje »O predzgodovini informacijske tehnologije«. Predavatelj profesor Stephen Robertson je britanski računalniški znanstvenik, ki je večino svoje kariere preživel kot raziskovalec na področju pridobivanja informacij v akademskih krogih (UCL in City University) in industriji (Microsoft Research).
Predavatelj nam je predstavil nam je svoje zadnje delo in z raziskavo predstavil nekatere stvari, ki smo se jih morali naučiti in razumeti pred digitalno revolucijo sredi dvajsetega stoletja. Predavatelj je naše trenutno dojemanje pisanja (besedila) obravnaval zlasti kot obdelovalne podatke in nekatere stopnje, do katerih smo prišli, da bi jih dosegli.

Pridružite se lahko skupini Meetup.com – Knowledge Organization London, ki prejema posodobitve in obvestila o dogodkih ISKO UK Meetups in se prijavite za udeležbo.

Skip to content