Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Spletni dogodek Digitalna preobrazba družbe

Spletni dogodek Digitalna preobrazba družbe
7. 6. 2021

V procesu uresničevanja Evropskega programa učenja odraslih v Sloveniji (projekt EPUO) se na Andragoškem centru Slovenije (ACS) med drugim lotevajo opredeljevanja odnosa med aktualnimi družbenimi trendi in izzivi ter izobraževanjem odraslih oziroma vseživljenjskim učenjem. V letu 2021 je v ta namen predvidenih šest forumov o prihodnosti izobraževanja odraslih; več tukaj.
Covid-19 nas je prestavil v virtualni svet komuniciranja in sodelovanja. Digitalizacija je usodno in vzajemno povezana z vseživljenjskim učenjem in učimo se tudi zato, da bomo digitalno spretni. Po drugi strani lahko tehnologija podpira naše učenje (in druge vidike življenja) do neslutenih možnosti. Posebno vlogo pri tem ima umetna inteligenca. Vas zanima, kdo so sogovorci, katere teme bodo obdelane, kako lahko izrazite svoje mnenje? 
Pridružite se dogodku, ki ga organizirajo v sodelovanju s CMEPIUS, nacionalnim koordinatorjem platforme EPALE. Drugi del srečanja bo namreč namenjen spletni razpravi EPALE, v kateri bomo lahko izmenjali mnenja o temi, ki nas še kako zadeva.
Prijavite se na spletni strani dogodka. Povezavo v okolje Zoom prejmete dan pred dogodkom.

Novico pripravila: Damjana Vovk (Narodna in univerzitetna knjižnica)
Naslovna fotografija: Digitalna preobrazba družbe

Skip to content