Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Spletne predstavitve Britannice za srednješolce in ostale uporabnike

Spletne predstavitve Britannice za srednješolce in ostale uporabnike
12. 7. 2022

Konzorcij COSEC v sodelovanju z Britannico in splošnimi knjižnicami predstavlja spletno predstavitev elektronskega enciklopedičnega vira Encyclopedia Britannica Online (Public Library Edition), ki je namenjena predvsem srednejšolkam in srednješolcem. Vstopna točka za uporabnike.

Na spletnem dogodku z naslovom bo Kay Phillips, predstavnica Britannice, s praktičnimi primeri predstavila glavne značilnosti Britannice ter tudi določene funkcionalnosti in možnosti, na katere uporabniki pogosto niso pozorni. Britannica namreč ni klasična enciklopedija oz. preslikava tiskane različice v elektronsko, kjer najdemo samo enciklopedične članke, ampak omogoča tudi dostop do več tisoč knjig in revij iz različnih področij, besedila pa lahko uporabniki pregledujejo glede na njihovo raven znanja angleščine. Predstavitev se bo osredotočala predvsem na zahetevnost, ki je primerna za srednješolce. Na koncu predstavitve bo mogoče zastaviti tudi vprašanja.

Spletna predstavitev bo potekala v sredo 21. septembra 2022 ob 11. uri. Predstavitev bo v angleškem jeziku in je primerna za knjižničarje in predvsem mlajše uporabnike splošnih knjižnic z dostopom do Britannice (Goriško, Obalno-kraško, Dolenjsko in Štajersko območje). Registracija na dogodek ni potrebna; potreben je le klik na povezavo.


Britannica pripravlja tudi spletne seminarje namenjene za knjižničarje in ostale uporabnike splošnih knjižnic:
• 8. september 2022 ob 15. uri, potrebna je predhodna registracija na povezavi;
• 6. oktober 2022 ob 16. uri, potrebna je predhodna registracija na povezavi;
• 15. november 2022 ob 16. uri, potrebna je registracija na povezavi.

Pripravil: Herman Erčulj (Narodna in univerzitetna knjižnica)
Naslovna fotografija: logotip

Skip to content