Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

South African Library Week 2022

South African Library Week 2022
10. 3. 2022
Poster
SALW plakat 2022
(vir: https://cdn.ymaws.com/www.liasa.org.za/resource/resmgr/salw/salw_2022/salw_2022_portrait_poster.pdf)

Knjižnice v Južni Afriki so še vedno pod vplivom pandemije COVID-19, saj se mnoge še vedno spopadajo z zagotavljanjem ustreznih storitev, ali pa jih sploh ne morejo zagotavljati na ustrezen način. A kljub temu je pomembno, da knjižnice so in ostajajo.  Zato je zelo pomembno, da se o knjižnicah govori, piše ter se obeležuje njihov pomen. 

V tednu od 14. do 20. marca 2022 bo, pod okriljem Library and Information Association of South Africa (LIASA), v Južni Afriki potekal teden knjižnic (South African Library Week 2022 – SALW 2022).

Tema letošnjega tedna je ReImagine! RePurpose! ReDiscover … Libraries! (Preoblikujte! Ponovno uporabite! Ponovno odkrijte … knjižnice!) in temelji na lanskoletni temi "Knjižnice so pomembne!". Organizatorji pravijo, da je potrebno ozaveščati ter dokazovati, da so knjižnice še naprej pomembne!

Vse podrobnosti o dejavnostih, dogodkih posebnega tedna, gradiva in koristne povezave so na voljo na uradni spletni strani.

Organizatorji vabijo vse, ki bodo v tem posebnem tednu sodelovali, da svoje dogodke, dejavnosti, poročila, fotografije in druge objave, ki jih bodo objavljali na različnih družbenih omrežjih, opremijo s ključnikom #salw2022.

Nekaj več podatkov in zgodovinski pregled ter opis, zakaj je prišlo do obeleževanja tega pomembnega tedna v Južni Afriki, pa je dostopno na spletni strani

Novico pripravil: Gregor Škrlj (Narodna in univerzitetna knjižnica)
Naslovna fotografija: LIASA logotip

Skip to content