Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

South African Library Week 2022

South African Library Week 2022
10. 3. 2022
Gregor Škrlj
Narodna in univerzitetna knjižnica
Poster
SALW plakat 2022
(vir: https://cdn.ymaws.com/www.liasa.org.za/resource/resmgr/salw/salw_2022/salw_2022_portrait_poster.pdf)

Knjižnice v Južni Afriki so še vedno pod vplivom pandemije COVID-19, saj se mnoge še vedno spopadajo z zagotavljanjem ustreznih storitev, ali pa jih sploh ne morejo zagotavljati na ustrezen način. A kljub temu je pomembno, da knjižnice so in ostajajo.  Zato je zelo pomembno, da se o knjižnicah govori, piše ter se obeležuje njihov pomen.

V tednu od 14. do 20. marca 2022 bo, pod okriljem Library and Information Association of South Africa (LIASA), v Južni Afriki potekal teden knjižnic (South African Library Week 2022 – SALW 2022).

Tema letošnjega tedna je ReImagine! RePurpose! ReDiscover … Libraries! (Preoblikujte! Ponovno uporabite! Ponovno odkrijte … knjižnice!) in temelji na lanskoletni temi “Knjižnice so pomembne!”. Organizatorji pravijo, da je potrebno ozaveščati ter dokazovati, da so knjižnice še naprej pomembne!

Vse podrobnosti o dejavnostih, dogodkih posebnega tedna, gradiva in koristne povezave so na voljo na uradni spletni strani.

Organizatorji vabijo vse, ki bodo v tem posebnem tednu sodelovali, da svoje dogodke, dejavnosti, poročila, fotografije in druge objave, ki jih bodo objavljali na različnih družbenih omrežjih, opremijo s ključnikom #salw2022.

Nekaj več podatkov in zgodovinski pregled ter opis, zakaj je prišlo do obeleževanja tega pomembnega tedna v Južni Afriki, pa je dostopno na spletni strani.

 

Skip to content