Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Revija Organizacija znanja

Revija Organizacija znanja
29. 12. 2021

Spoštovani bralci in soustvarjalci revije Organizacije znanja, 
tudi letos smo v uredništvu revije Organizacija znanja (OZ) sledili začrtani vsebinski zasnovi, s katero želimo spodbuditi predstavitve projektov in izmenjavo strokovnih mnenj znotraj skupnosti COBISS. Odprta znanost je temelj vsake strokovne skupnosti. Pri reviji OZ smo letos podprli koncept odprte znanosti in uvedli licenco CC BY-SA 4.0. S promocijo posameznih prispevkov smo povečali branost prispevkov, z vključitvijo novih prispevkov v repozitorij dCOBISS pa smo povečali dostopnost in omogočili iskanje po celotnem besedilu v COBISS+. 

COBISS – poti do znanja so različne in revija OZ je le ena od teh poti. Vabimo vas, da stopite v korak z nami in da skupaj prehodimo to pot. Vaše mnenje je za nas pomembno, zato vas prosimo, da izpolnite kratko anketo.

Prispevki letošnje zaključene dvojne številke 26. letnika razširjajo strokovna obzorja, prinašajo nova spoznanja in posredujejo uporabne informacije. Objavili smo: 

Obenem pa vas vabimo, da spremljate tudi Blog COBISS, v letu 2021 je bilo objavljenih kar 26 prispevkov: 

In za konec še vabilo uredniškega odbora revije Organizacija znanja, zate, spoštovana bralka, spoštovani bralec. COBISS – poti do znanja čakajo tudi nate, zato te vabimo k sodelovanju s prispevki. Pridruži se nam, beri in deli naprej.

Novico posredovala: Branka Badovinac (IZUM)
Naslovna fotografija: logotip OZ

Skip to content