Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Regionalni spletni seminar za urednike in založnike znanstvenih revij z odprtim dostopom

Regionalni spletni seminar za urednike in založnike znanstvenih revij z odprtim dostopom

EIFL bo soorganiziral regionalni spletni seminar za urednike in založnike odprto dostopnih znanstvenih revij v sedmih državah: Bosni in Hercegovini, Hrvaški, Kosovu, Črni gori, Severni Makedoniji, Srbiji in Sloveniji.

Vse zainteresirane vabimo, da sodelujejo v regionalnem spletnem seminarju za urednike in založnike znanstvenih revij z odprtim dostopom. Spletni seminar je organiziran v okviru projekta DIAMAS Horizon Europa in bo potekal 1. marca 2024 ob 12.00.
Povezava na seminar.

Udeležba je brezplačna, potrebna je predhodna registracija.

Na spletnem seminarju bomo poročali o razmerah na področju institucionalnega znanstvenega objavljanja v odprtem dostopu v Evropi na podlagi rezultatov raziskave, izvedene spomladi 2023 v okviru projekta DIAMAS. Govorili bodo o zaznanih izzivih in priporočilih za njihovo reševanje, posebna pozornost pa bo namenjena naslednjim temam:

  • kakovost uredniškega dela
  • tehnični vidiki objavljanja revij
  • vidnost objavljene vsebine, indeksiranje in metrični kazalci.

Po kratkih predstavitvah teh treh tem (ki bodo potekale v srbščini in hrvaščini) vabimo vse udeležence, da razpravljajo in izmenjujejo izkušnje, kjer lahko razprava poteka v jeziku, ki ga izbere vsak izmed udeležencev.

Predstavniki projektov DIAMAS:
Milica Ševkušić (EIFL)
Jadranka Stojanovski (Univerza v Zadru)
Iva Melinščak Zlodi (Filozofska fakulteta Univerze v Zagrebu)

Skip to content