Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Regionalni spletni seminar za urednike in založnike znanstvenih revij v odprtem dostopu

Regionalni spletni seminar za urednike in založnike znanstvenih revij v odprtem dostopu
26. 2. 2024
Canva (ustvarjeno)

Projekt DIAMAS gosti serijo aktivnosti, namenjenih širjenju rezultatov ankete o institucionalnem založništvu v evropskem raziskovalnem prostoru, ki je zbirala informacije, ki bi omogočile boljše razumevanje institucionalnega založništva in izgradnjo kapacitet po Evropi na podlagi dokazov in dobrih praks za bolj pravičen založniški ekosistem.

V sklopu omenjenih aktivnosti bo v petek, 1. marca 2024, ob 12.00 organiziran spletni seminar »Regional webinar for editors and publishers of scholarly open access journals: Bosnia and Herzegovina, Croatia, Montenegro, North Macedonia, Serbia, Slovenia«.

Seminar bo potekal v hrvaškem in srbskem jeziku. Udeležba je brezplačna, vendar je obvezna predhodna registracija na povezavi.

Na spletnem seminarju bo predstavljeno stanje na področju institucionalnega znanstvenega založništva v odprtem dostopu v Evropi na podlagi rezultatov ankete, ki je bila izvedena spomladi 2023 v okviru projekta DIAMAS, razprava pa bo namenjena tudi zaznanim izzivom in priporočilom za njihovo reševanje, pri čemer bo pozornost namenjena naslednjim temam:

  • kakovost uredniškega dela,
  • tehnični vidiki izdajanja revij,
  • vidnost objavljenih vsebin, indeksiranje in metrični kazalci.
Skip to content