Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Razkrito med platnicami

Razkrito med platnicami
1. 6. 2021
Zdenka Krautič
Knjižnica Lenart
Letak
Letak, oblikovala: Rosana Lorbek

V vsakem slabem je nekaj dobrega – rek, ki ga pogosto slišimo. Čas epidemije nam je v Knjižnici Lenart omogočil razširitev obzorja v smislu oddaljenega stika z uporabnikom. Pogovor ob izposojevalnem pultu je zamenjala pisana beseda, dialog oči pa video podobe. Glasovi knjižničarjev so vse glasneje odmevali tudi prek radijskih valov iz Knjižnice Lenart v novi rubriki Razkrito med platnicami. Znano je, da je branje zaposlenim v knjižnicah posebej ljubo. Negotovi časi, v katerih valovi tudi utrip splošnih knjižnic, so jih nehote usmerili k svežini med knjižnimi policami. Knjižno in neknjižno se je preselilo v virtualne vode. Še tako ukoreninjena ustaljenost vsakdana med knjižnimi policami, je bila grobo prekinjena.

Tudi v Knjižnici Lenart smo sprejeli izziv in preizkusili nova spletna orodja, mesta za objave ter drugačne načine dela. Tako se je rodila tudi naša radijska rubrika Razkrito med platnicami, ki ji lahko prisluhnete vsak torek in petek ob 18.35 na valovih Radia Slovenske gorice (96.4 Mhz).

Razkrito med platnicami!
Za majhne in velike,
od črk do pike.

Radio Slovenske gorice je lokalni radio z našega območja, s katerim tudi sicer dobro sodelujemo in prav v sklopu le-tega smo izoblikovali idejo o redni rubriki, ki bi govorila o aktualnem v svetu knjižnic, o izbranem branju za otroke, mlade in odrasle, o literarnih nagradah, projektih, natečajih, naših in drugih, knjižnem in neknjižnem itd. Vse s ciljem prepričati poslušalce, da so knjižnice srce domišljije in informacij v lokalnih okoljih, in s povabilom k branju še tiste, ki oklevajo in iščejo tisto »pravo« literaturo zase.

Knjižničarka in radijska napovedovalka
Knjižnica Lenart in Radio Slovenske gorice (avtorica fotografije: Romana Drumlič)
Skip to content