Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Prosto delovno mesto: bibliotekar v visokošolski knjižnici

25. 1. 2022

Fakulteta za dizajn, samostojni visokošolski zavod, išče bibliotekarja za delo v visokošolski knjižnici. 


Iščemo predvsem kreativne in razvojno naravnane osebe, ki nam bodo pomagale razvijati in nadgrajevati našo knjižnično dejavnost, približati knjižnico študentom ter ustvariti prijeten prostor, kamor bodo študenti in diplomanti radi prihajali po informacije o študijskih gradivih in drugih dogodkih.

Naša nova sodelavka/sodelavec bo sodeloval/-a tudi pri pedagoški dejavnosti, v okviru svojih kompetenc in svetoval/-a študentom pri izdelavi zaključnih del ter nudil/-a vso potrebno informacijsko podporo.

Če vam je blizu področje oblikovanja in/ali druga sorodna področja, ste dinamični, kreativni in imate že nekaj izkušenj z delom v visokošolski knjižnici, vas vabimo, da se pridružite naši ekipi! 

Ponujamo vam urejeno delovno okolje, delo za polni delovni čas, sicer za določeno obdobje (12 mesecev), z možnostjo podaljšanja za nedoločen čas. Pomembno je, da obvladate angleški jezik, MS-Office ter imate opravljen bibliotekarski izpit (ali pa ste ga pripravljeni opraviti v čim krajšem času) in aktivno dovoljenje za vzajemno katalogizacijo. Če še nimate potrebnih dovoljenj za vzajemno katalogizacijo, smo vas pripravljeni podpreti pri njihovem pridobivanju.

Podrobnejši opis delovnih nalog se nahaja v priponki

Vljudno vas prosimo, da nam vaše cenjene prijave pošljete po e-pošti na naslov: veronika.gruden@fd.si. Vse dodatne informacije lahko dobite na telefonski številki: 041/993-593.

Prijave so možne do 1. 2. 2022. Nastop dela je predviden najkasneje 1. 3. 2022.

Več informacij na spletni strani fakultete

Novico pripravila: mag. Veronika Gruden Bole
Naslovna fotografija: logotip fakultete

Skip to content