Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Prosta delovna mesta po svetu

Prosta delovna mesta po svetu
1. 9. 2021

Tudi v tujini v knjižnični dejavnosti iščejo kadre in nudijo zaposlitve. V nadaljevanju so predstavljeni posamezni portali, spletne strani, kjer so objavljena prosta delovna mesta. Gre za različne oblike del, od pripravništva in projektnih zaposlitev do trajnih oblik zaposlitve.

Evropa
Information Professional Jobs je spletna stran, ki ponuja prosta delovna mesta s področja knjižničarstva v Italiji in Veliki Britaniji. 

Jobs.ac.uk je vodilni mednarodni zaposlitveni portal, ki ponuja mnoge razpise prostih delovnih mest, tudi s področja knjižnične dejavnosti. 

LibraryJobs.ie poleg prilagojenh storitev in spletnega prostora ponuja tudi iskanje delovnih mest v knjižnicah.

ZDA in Kanada
Na spletnih straneh American Library Association objavljajo prosta delovna mesta. Na povezavi so dostopni podrobni opisi trenutno prostih delovnih mest.

Na spletni strani JobLIST je dostopen iskalnik, kjer so na voljo različne ponudbe za delo v ZDA. Iskalnik omogoča mnogo različnih omejitev pri iskanju (posamezna delovna mesta, države, vrsto zaposlitve …). 

HigherEdJobs je vodilni vir za delovna mesta v akademskiem okolju. Na povezavi so dostopni aktualni razpisi za delo v knijžnicah.

Združenje raziskovalnih knjižnic (ARL) je neprofitna organizacija knjižnic in arhivov na večjih javnih in zasebnih univerzah, v agencijah zvezne vlade in velikih javnih ustanovah v Kanadi in ZDA. Na svoji spletni strani objavljajo tudi prosta delovna mesta za delo v knjižnicah. 

Tudi na spletni strani Library of Congres (Kongresna knjižnica v ZDA) objavljajo prosta delovna mesta. 

Avstralija 
Avstralska nacionalna knjižnica na svoji podstrani ponuja razpise prostih delovnih mest. 

SEEK je skupina raznolikih podjetij, ki ponujajo tudi zbir prostih delovnih mest v Avstraliji in Novi Zelandiji (tudi s področja knjižnične dejavnosti).  

Indeed spletna stran iskalcem zaposlitve omogoča brezplačen dostop do iskanja delovnih mest in možnost objavljanja življenjepisov. Na povezavi najdete prosta delovna mesta s področja knjižničarstva.  

Azija
Na spletni strani Library Association of Singapore objavljajo prosta delovna mesta s področja knjižnične dejavnosti.  

JobsDB Singapur je iskalnik prostih delovnih mest v Singapurju.

Svet imamo na dlani, zato z znanjem na potovanje. Tudi na ta način si lahko ogledate svet.

Novico pripravil: Gregor Škrlj (Narodna in univerzitetna knjižnica)
Naslovna fotografija: Porapak Apichodilok (Pexels)

Skip to content