Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Projekt EODOPEN v letu 2021

Projekt EODOPEN v letu 2021
17. 1. 2022
Tina Glavič
sodelavka projekta EODOPEN, Narodna in univerzitetna knjižnica
Andreja Hari
sodelavka projekta EODOPEN, Narodna in univerzitetna knjižnica
logotip projekta
Infografika
Na infografiki je prikazana dejavnost projekta EODOPEN v letu 2021 glede na pet sklopov: digitalizacija publikacij 20. in 21. stoletja,
sklenjeni dogovori z imetniki avtorskih pravic, statistika dostopa in prenosa publikacij preko portala dLib.si,
prilagajanje publikacij v format EPUB za dostopnost vsem in opravljene promocijske aktivnosti.

V letu 2021 smo v okviru projekta EODOPEN aktivno nadaljevali s projektnimi dejavnostmi, vzpostavili sodelovanje z različnimi deležniki in uporabnikom prek portala dLib.si ponudili vsebinsko raznoliko digitalizirano gradivo. Vabimo vas, da si ogledate infografiko za preteklo leto in nam posredujete svoje predloge za digitalizacijo gradiva.

Na infografiki je prikazana dejavnost projekta EODOPEN v letu 2021 glede na pet sklopov: digitalizacija publikacij 20. in 21. stoletja, sklenjeni dogovori z imetniki avtorskih pravic, statistika dostopa in prenosa publikacij prek portala dLib.si, prilagajanje publikacij v format EPUB za dostopnost vsem in opravljene promocijske aktivnosti.

Sodelavke na projektu EODOPEN se že veselimo nadaljnjega sodelovanja.


EODOPEN ali eBooks-On-Demand-Network Opening Publications for European Netizens (E-knjige po naročilu – odpiranje dostopa do gradiva za evropske uporabnike spleta) je štiriletni projekt, ki ga sofinancira Evropska komisija v okviru programa Ustvarjalna Evropa. Cilj projekta je neposredno sodelovanje z nacionalnimi, regionalnimi in lokalnimi skupnostmi pri izbiri gradiva 20. in 21. stoletja za digitalizacijo. Države partnerice projekta so Avstrija, Češka, Estonija, Litva, Madžarska, Nemčija, Poljska, Portugalska, Slovaška, Slovenija in Švedska. Skupna vrednost projekta je približno 4 milijone evrov.


Skip to content