Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Program izobraževanja NUK 2021

Program izobraževanja NUK 2021
15. 1. 2021

Obveščamo vas, da je na spletni strani NUK objavljen Program izobraževanja NUK 2021. V letošnjem programu je pripravijenih kar nekaj novih vsebin s področja izobraževanja knjižničarskih delavcev, in sicer v sklopu izobraževanja za začetnike v stroki je izobraževanje namenjeno mentorjem kandidatov za bibliotekarski izpit: Mentorsko delo in podpora kandidatom v času priprave na bibliotekarski izpit.
Poleg že poznanih številnih vsebin prinaša program tudi novosti s področja permanentnega izobraževanja knjižničarskih delavcev: Izobraževanje na področju finančne pismenosti v splošnih knjižnicah – osnovna raven in napredna raven ter Izobraževanje v splošnih knjižnicah za poučevanje odraslih na področju finančne pismenosti. V sklopu izobraževanja za vzajemno katalogizacijo: Katalogizacija neknjižnega gradiva.

Pozorni bodite tudi na tečaje, ki podaljšujejo dovoljenje za vzajemno katalogizacijo:
– Katalogizacija elektronskih virov, dostopnih prek spleta,
– Tečaj za redaktorje baze podatkov CONOR: ime korporacije,
– Katalogizacija – izpopolnjevalni tečaj.

Celoten program je dostopen na povezavi, prijave na tečaje pa so na voljo na povezavi.

Obveščamo vas tudi, da bomo v primeru ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-COV-2 izobraževanja izvedli v spletni obliki. Informacije o načinu izvedbe bodo ažurno objavljene na spletni strani. Prijavljeni na izobraževanje bodo obvestilo prejeli tudi na elektronski poštni naslov, ki ga bodo navedli ob prijavi na tečaj.

Zaradi omejenega števila udeležencev za posamezno izobraževanje vas vabimo, da se čimprej prijavite na želeno izobraževanje. Za morebitna dodatna vprašanja in pomoč smo vam na voljo.

Novico pripravila: Polona Marinšek (Narodna in univerzitetna knjižnica)
Foto: Unsplash

Skip to content