Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Prihodnost dela in spretnosti

Prihodnost dela in spretnosti
19. 11. 2021

Andragoški center Slovenije (ACS) v sodelovanju z govorci organizira četrti virtualni forum projekta EPUO (25. novembra na spletu). Tema foruma bodo vplivi digitalizacije in drugih oblik tehnološkega napredka na naše življenje in delo.

Ker se trendi na trgu dela kažejo v povečani potrebi po nenehnem pridobivanju novih spretnosti in znaj, bodo v prvem programskem sklopu predstavili potencialne bodoče poklice ter spremenjene zahteve na trgu dela. Z obojim se ukvarja Evropski center za razvoj poklicnega izobraževanja in usposabljanja (Cedefop). Njihovi predstavniki se povezujejo z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki si prizadeva vzpostaviti karierno platformo v Sloveniji. Pobliže bomo z vidika zaposlenih in udeležencev spoznali BIC Ljubljana – izobraževalni center prihodnosti.

V drugem sklopu bo predstavljen koncept t. i. trajnostnega dela, ki pomeni usklajevanje delovnih in bivanjskih pogojev ter spodbuja podaljševanje delovne dobe. Forum bo zaokrožil dr. Miha Mazzini s prispevkom o odnosu do dela v sodobnem svetu.

Več o vsebini dogodka ter programu najdete na spletni strani. Svojo udeležbo prijavite do 23. novembra 2021 na povezavi

V projektu EPUO so že izpeljali forume o migracijah, digitalni preobrazbi družbe ter zeleni preobrazbi družbe. Načrtujejo še foruma o izzivih starajoče se družbe ter vključenosti in dejavnem državljanstvu.

Novico pripravila: dr. Mojca Rupar Korošec (Narodna in univerzitetna knjižnica) 
Naslovna fotografija: EPUO spletna stran

Skip to content