Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Prejemnica priznanja za najboljšega ustvarjalca bralnih priporočil na portalu Dobreknjige.si v letu 2021

Prejemnica priznanja za najboljšega ustvarjalca bralnih priporočil na portalu Dobreknjige.si v letu 2021
24. 11. 2022
Luana Malec
Glavna urednica portala Dobreknjige.si

Prvo priznanje, namenjeno dvigu kakovosti svetovanja za branje v knjižnicah in portala Dobreknjige.si, pa tudi osebnemu priznanju posameznim odličnim knjižničarjem, je bilo podeljeno 18. novembra 2022, na slovesnosti ob prazničnem Dnevu splošnih knjižnic.

Prejela ga je bibliotekarka Jana Maja Valentinčič iz Mestne knjižnice Ljubljana.

Teja Zorko

Direktorica MKL (foto: arhiv Posavskega zbornika)

Na fotografiji mag. Teja Zorko, direktorica Mestne knjižnice Ljubljana, ki je priznanje prevzela v imenu nagrajenke Jane Maje Valentinčič (foto: arhiv Posavskega zbornika).

Postopek izbora najboljšega ustvarjalca na portalu je v skladu s pravilnikom potekal v več fazah; predizbor petih finalistov je izvedlo uredništvo portala Dobreknjige.si, prejemnika priznanja pa je izmed petih finalistov izbrala strokovna komisija za izbor najboljšega ustvarjalca bralnih priporočil na portalu Dobreknjige.si, ki jo sestavljajo: Jasna Mlakar, članica uredniškega odbora portala Dobreknjige.si iz Mariborske knjižnice, Samo Ros, član uredniškega obora portala Dobreknjige.si iz Osrednje knjižnice Celje in mag. Matjaž Eržen, direktor Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka kot predstavnik Združenja splošnih knjižnic.

Po mnenju strokovne komisije je Jana Maja Valentinčič portal Dobreknjige.si v letu 2021 obogatila tako s kakovostjo kot tudi količino novih zapisov o knjigah. Poglablja se v dela zahtevnejših avtorjev, ki jih predstavlja poglobljeno analitično, a tudi jasno in komunikativno. Področje, ki jo zanima, je široko in sega od leposlovja do poljudnoznanstvene literature, pri tem pa ne zanemarja slovenskih avtorjev. Prav tako so njeni zapisi brezhibni glede tehničnih zahtev portala. Komisija čestita zmagovalki, a vendarle želi tudi poudariti, da je najboljšo vnašalko izbrala iz nabora izredno zanimivih petih finalistk, ko so poleg prejemnice še: Ksenja Grešak, Tamara Banko, Neja Drevenšek, Jana Maja Valentinčič, Špela Plestenjak iz Mestne knjižnice Ljubljana.

Vsem želimo uspešno delo na knjižničnem portalu tudi v prihodnje!

Skip to content