Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Predstavitev knjižnice – Warilla Library (Avstralija)

Predstavitev knjižnice – Warilla Library (Avstralija)
12. 7. 2023
Gregor Škrlj
Narodna in univerzitetna knjižnica

Warilla Library v Avstraliji, ki so jo zasnovali arhitekti podjetja Brewster Hjorth kot sodoben, inovativen in vsebinsko bogat prostor, je svoja vrata otvorila v letu 2019.

Projekt gradnje knjižnice je bil izveden z namenom zagotoviti prostor, kjer se lahko ljudje zbirajo, učijo, kreativno izražajo ter dostopajo do informacij in virov. Knjižnica ponuja širok spekter storitev, vključno z bogato zbirko knjig, revij, avdio in vizualnimi materiali ter dostopom do računalnikov in interneta.

Arhitekturna zasnova knjižnice je prilagojena potrebam skupnosti. Prostor je bil zasnovan tako, da omogoča različne aktivnosti kot so študij, branje, srečevanja, delavnice in kulturni dogodki.

Dejavnosti, ki jih izvaja knjižnica, temeljijo na vključevanju skupnosti, sodelovanju z lokalnimi šolami, organizacijami in skupinami ter organiziranje programov in dogodkov, ki nagovarjajo različne starostne skupine. Pomembno je, da postanejo središče, ki spodbuja izobraževanje, ustvarjalnost in medsebojno povezovanje.

Knjižnica Warilla je uspešen primer inovativne oblikovanosti knjižničnega prostora, ki se prilagaja potrebam in interesom lokalne skupnosti. Več podatkov o knjižnici ter fotografije so na voljo na spletni strani.

Skip to content