Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Predstavitev evropskega projekta Erasmus+ ACCESSCULT

Predstavitev evropskega projekta Erasmus+ ACCESSCULT

V ponedeljek, 16. januarja 2023, med 9:30 in 13:30 bo v Hiši EU v Ljubljani predstavitev rezultatov evropskega projekta Erasmus+ ACCESSCULT: Inovativne visokošolske izobraževalne vsebine za doseganje dostopnosti do kulturne dediščine za vse.

Projekt pomembno naslavlja vidike visokošolskega in strokovnega izobraževanja na področju dostopnosti kulturne dediščine osebam z invalidnostjo, zlasti v luči nove ICOMove definicije muzejev, ki v središče postavlja dostopnost muzejev in sodelovanje različnih družbenih skupin pri skrbi za dediščino. Dogodek je namenjen strokovni javnosti s področja izobraževanja na področju dediščine kot tudi skrbi za dediščino v muzejih, arhivih, knjižnicah in drugih zavodih, delavcem na področju kulture, turističnim delavcem, strokovnim delavcem na področju socialnega in kulturnega vključevanja oseb z invalidnostjo ter vsem, ki jih dostopnost do kulturne dediščine zanima.
Dogodek je organiziran pod okriljem Oddelka za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani ter v sodelovanju z Inštitutom INUK iz Maribora, partnerjem na projektu ACCESSCULT.

PROGRAM HISA EU.

Skip to content