Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Potujoča knjižnica v službi spodbujanja bralne kulture

Potujoča knjižnica v službi spodbujanja bralne kulture
8. 6. 2023
Arhiv Posavske potujoče knjižnice

Na dvodnevnem srečanju od 26. do 27. maja 2023 v Splitu so se, poleg hrvaških kolegov, zbrali tudi potujoči knjižničarji iz Finske, Madžarske, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Slovenije.

Potujoča knjižnica

Potujoča knjižnica

Na petkovem festivalskem delu so bila za ogled na voljo vozila iz Hrvaške in Madžarske ter naš bibliobus Posavske potujoče knjižnice.

Knjižničarji pred Posavsko potujočo knjižnico.

Knjižničarji pred Posavsko potujočo knjižnico.

Ogled bibliobusa.

Ogled bibliobusa.

Na sobotnem strokovnem delu srečanja so se zvrstila predavanja o novostih in dobrih praksah različnih potujočih knjižnic. Matjaž Stibilj je, kot predsednik Izvršnega odbora sekcije za potujoče knjižnice pri ZBDS, predstavil stanje, delovanje in posebnosti slovenskih potujočih knjižnic, Petra Jarkovič (Posavska potujoča knjižnica) pa še podrobneje sodelovanje slovenskih bibliobusov z domovi starejših.

Udeleženci posveta

Udeleženci posveta

Dogodek je bil priložnost za spoznavanje in popularizacijo dejavnosti potujočih knjižnic, hkrati pa platforma za vzpostavitev mednarodnih partnerstev, izmenjavo izkušenj ter predstavitev programov in aktivnosti, ki so usmerjeni v promoviranje bralne kulture, medijske pismenosti in vseživljenjskega učenja.

Organizatorji dogodka so bili: Hrvaško knjižničarsko društvo – Komisija za potujoče knjižnice in Komisija za splošne knjižnice ter Mestna knjižnica Marka Marulića Split.

Skip to content