Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Poseben zaključek bralne značke na OŠ Tončke Čeč

Poseben zaključek bralne značke na OŠ Tončke Čeč
3. 6. 2021
mag. Urša Bajda
Osnovna šola Tončke Čeč
mag. Urša Bajda

V tem posebnem letu, ki ga je zaznamovala epidemija Covid-19, so se vse dejavnosti postavile na glavo, ukinile ali zelo prilagodile. A kljub temu so učenci naše šole celo šolsko leto pridno brali.

Zaradi ukrepov ni bilo mogoče pripraviti prireditev, kot so jih bili učenci vajeni v preteklih letih. Zato smo razmišljali, na kakšen način bi nagradili vse pridne bralce (od 4. do 9. razreda) ter jih za branje vzpodbudili tudi za v prihodnje. Organizirali smo jim virtualno srečanje z avtorjem. Tako so učenci doživeli nekaj posebnega ter dobili dodaten zagon za branje, saj jih je Boštjan Gorenc – Pižama motiviral in navdušil. Utrinki so na voljo na povezavi Facebook strani naše šole.

Učencem 3. razreda, ki osvojijo bralno značko vsa tri leta, pripravimo posebne pohvale in jih na ta način pohvalimo za uspešno branje. Tudi zanje smo organizirali virtualno srečanje z avtorico. Kratek video je dostopen na povezavi.

Naši najmlajši učenci (1. in 2. razred) so se s pomočjo videa spoznali s pisateljico Majdo Koren. Poglejte, kako so se zabavali.

Skip to content