Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Portal Mein job Bibliothek

Portal Mein job Bibliothek

V Nemčiji imajo od 13. decembra 2023 nov zanimiv portal Mein job Bibliothek namenjen knjižničarjem, tudi začetnikom in iskalcem zaposlitve. Vsebuje informacije za usposabljanje, študij, do-izobraževanje, programe strokovnega in osebnega razvoja za knjižnično osebje, zaposlitve in tudi raznolike dejavnosti ter prednosti in vrednote, ki označujejo knjižnico kot prostor za delo. Predstavljene so tudi vse vrste knjižnic, njihov način financiranja, možnosti nacionalnega in mednarodnega sodelovanja, glas uporabnikov …

Portal je skupni projekt združenj: Der Deutsche Bibliotheksverband (DBV), Der Berufsverband Information Bibliothek (BIB), Verein Deutscher Bibliothekarinnen und Bibliothekare (VDB) in tvori osnovni gradnik strategije blagovne znamke delodajalca, razvit za trajnostno zaposlovanje zaposlenih v nemških knjižnicah.

Na portalu nagovarjajo takole:

“Knjižnice so bistvenega pomena za demokratično družbo. Zavzemajo se za svobodo izražanja in informiranja, ponujajo prostor za diskurz in debato ter kurirajo neodvisno in nevtralno po profesionalnih standardih. Knjižnice so odprta mesta, spodbujajo eksperimente, podpirajo vseživljenjski razvoj, spodbujajo enake možnosti, povezujejo ljudi in medije ter mednarodno sodelujejo. Če povzamemo: So bistveni gradnik žive demokracije.

Področje knjižnične kariere ponuja razburljivo priložnost za delo v dinamičnem okolju in spodbujanje svobode informacij. Tukaj lahko podprete izobraževanje in raziskovanje ter ju združite z osebnimi interesi. Delate v globalni skupnosti, delite ideje in se nenehno učite. Ne glede na to, ali se usposabljate, zaključujete diplomo ali spreminjate kariero, vam knjižnice ponujajo navdihujočo kariero. Postanite del ekipe, ki oblikuje svet znanja in spodbuja izobraževanje!”

Skip to content