Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Ponovno v knjižnico

Ponovno v knjižnico
25. 9. 2023
mag. Mateja Drnovšek Zvonar
Osnovna šola Polje

Bec Zhuang je avtorica prispevka z naslovom Like millions of Australians, I’ve fallen back in love with my local library, kjer je delila svojo izkušnjo ponovnega zaljubljanja v svojo knjižnico. Kot otrok je vse dneve preživljala v knjižnici, sedaj kot odrasla oseba, pa je ponovno odkrila prostor, ki še vedno zadovoljuje njene potrebe. Nekdaj je v knjižnici kot otrok preživljala brezskrbne počitnice, sedaj pa v knjižnici išče načine, ki so v tej ekonomski krizi prijaznejši do denarnice.

V časih, ko se draginja življenja veča, se v Avstraliji povečuje tudi uporaba knjižnic. To prikazujejo podatki o obisku knjižnic, kjer je bilo po pandemiji opaziti povečanje izposoje fizičnih in digitalnih virov. Povečuje se tudi izposoja drugih predmetov (na primer glasbila, igralne konzole, semena za sajenje in orodja za popravilo koles).

Knjižnice vse bolj postajajo središča skupnosti, kjer lahko ljudje brezplačno uporabljajo prostor za delo (delo od doma), učenje in druženje. Celoten prispevek je dostopen na povezavi.

Skip to content