Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Podkasti: delavnica v četrtek,18. 11. 2021, ob 10.00

Podkasti: delavnica  v četrtek,18. 11. 2021, ob 10.00
9. 11. 2021

Pod črto vabi na spletno masterclass delavnico s Pod črto in Susanne Reber, večkrat nagrajeno producentko preiskovalnega podkasta in ustanoviteljico legendarnih podkastov Reveal, prvega ameriškega preiskovalnega podkasta, in podkasta Verified.

Spletna delavnica v angleškem jeziku, ki bo potekala v četrtek, 18. novembra 2021, ob 10.00 (4,5 ure z dvema 15-minutnima odmoroma in odmorom za kosilo), je namenjena vsem, ki se ukvarjate s podkasti in želite poglobiti svoje znanje na področju pripovedovanja zgodb v tem formatu. Susanne Reber in Taja Topolovec, odgovorna urednica in vodja podkast produkcije na Pod črto, bosta predstavili tri ključna načela dela z zgodbami ter izpostavili praktične izzive in dileme pri produkciji podkastov, ki jih usmerjajo zgodbe in liki. Udeleženci bodo dobili vpogled v konkretne primere reševanja izzivov, ki nastajajo pri produkciji.

Pozornost bodo namenili tudi kulturnim razlikam pri novinarskem delu in delu z viri ter podali primere reševanja tovrstnih izzivov. V sklepnem delu masterclassa, ki ga bo moderiral novinar Pod črto, Lenart J. Kučić, bodo udeleženci in udeleženke lahko delili svoje izkušnje pri delu s podkasti ter naslovili dileme, s katerimi se srečujejo pri svojem delu.

Na masterclassu sodelujejo: 

  • Susanne Reber, ustanoviteljica slovitega ameriškega podkasta Reveal, producentka in ustanoviteljica podkasta Verified in večkratna dobitnica Peabodyjeve nagrade, ameriškega oskarja za podkaste, ter nagrade Emmy.
  • Taja Topolovec, ustanoviteljica, direktorica in odgovorna urednica neodvisnega medija Pod črto. Je tudi vodja podkast produkcije in preiskovalnih projektov na Pod črto.
  • Lenart J. Kučić, novinar neodvisnega medija Pod črto, predavatelj, kolumnist in voditelj podkastov. Na svoji novinarski poti deluje na presečišču tehnologije, medijev in družbe.

Udeležba je brezplačna. Število mest je omejeno na 20 sodelujočih (5 mest je rezerviranih za študentke in študente.). Prijave sprejemajo na  info@podcrto.si do 11. novembra oziroma do zapolnitve mest. Ob prijavi navedite kratek opis oziroma svoje izkušnje pri delu s podkasti in ključne tematike, ki vas zanimajo.

Masterclass je del projekta Impact Storytelling: creating greater impact of watchdog organizations in Slovenia through stories, ki ga v okviru programa NGO Small Grants sofinancira Veleposlaništvo ZDA v Sloveniji. 

Povzela: Milena Bon (Narodna in univerzitetna knjižnica)
Naslovna fotografija: Unsplash

Skip to content