Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Podeljena nagrada in priznanji Sončnica na rami 2023

Podeljena nagrada in priznanji Sončnica na rami 2023
5. 6. 2023
Katarina Jesih Šterbenc
Srednja vzgojiteljska šola, gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana

Kulturno umetniško društvo Sodobnost International vsako leto razpisuje nagrado za pedagoške delavce, knjižničarje in vse tiste, ki se ukvarjajo s spodbujanjem branja med otroki in najstniki. Namen nagrade je nagraditi trud in prizadevnost na področju spodbujanja veselja do branja, spodbujanje branja med otroki in najstniki ter ozaveščanje splošne javnosti o pomembnosti branja kakovostne literature.

Nagrade so podelili tudi letos, ko so obeležili obletnico revije, ki je bila ustavnoljena pred 90 leti. V Slovenskem etnografskem muzeju so 30. maja 2023 podelili letošnje nagrade za najboljšo kratko zgodbo, najboljši esej ter nagrado in priznanje sončnica na rami za spodbujanje veselja do branja.

Nagrado sončnica na rami za spodbujanje veselja do branje je prejela Monika Javornik (knjižničarka na Osnovni šoli Šmarje pri Jelšah), priznanji sončnica na rami pa knjižničarka Andreja Nagode Burger (knjižničarka iz Osnovne šole Komenda Moste) ter Ajda Lalić (specialna in rehabilitacijska pedagoginja iz Osnovne šole Roje-Domžale).

Skip to content