Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Osnutek Nacionalnega strateškega časovnega načrta za digitalno desetletje

Osnutek Nacionalnega strateškega časovnega načrta za digitalno desetletje
13. 9. 2023
Gregor Škrlj
Narodna in univerzitetna knjižnica
Naslovnica

Na Ministrstvu za digitalno preobrazbo so objavili Nacionalni strateški časovni načrt za digitalno desetletje, ki določa osnovne politike, ukrepe in dejavnosti, ki v Sloveniji prispevajo k uresničevanju digitalnih ciljev za naslednje desetletje.

V petek, 8. septembra je za zainteresirano javnost potekala spletna predstavitev osnutka, kjer so osvetlili osnovne politike, ukrepe in dejavnosti, ki v Sloveniji prispevajo k uresničevanju digitalnih ciljev za naslednje desetletje. Posnetek bo dostopen na spletu.

Program politike “Pot v digitalno desetletje” določa cilje, ki se nanašajo na področja digitalnih kompetenc, digitalnih infrastruktur, digitalne preobrazbe gospodarstva in digitalnih javnih storitev. V Načrtu se posveča pozornost tudi temam digitalnega državljanstva, krepitve vodilnega položaja, zelenega prehoda in digitalnim pravicam.

K doseganju ciljev lahko pripomorejo tudi ukrepi, ki jih nameravajo izvajati deležniki izven državne uprave, z namenom krepitve digitalnih kompetenc, uvajanja digitalnih tehnologij in digitalizacijo poslovanja.

Skip to content