Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Okrepiti delovno mesto z umetno inteligenco?

Okrepiti delovno mesto z umetno inteligenco?

Ne glede na to, ali mislite, da vas bo zasužnjila ali osvobodila, je umetna inteligenca sedaj pred vami in vam ponuja, da odgovori na vaša e-poštna sporočila, vam pove, s kom od vaših kolegov se morate pogovoriti ali katera vsebina bi lahko bila pomembna za vas.

Rebecka Isaksson, osrednja govornica na letošnji konferenci CILIP, ki bo potekala od 12. do 13. julija 2023 v Birminghamu, pojasnjuje, zakaj meni, da moramo še naprej raziskovati pozitivni potencial umetne inteligence.

Eden od statističnih podatkov, ki jih Rebecka uporablja v svojem blogu – iz poročila Microsoft Work Trend Index – je, da 85 odstotkov vodij manj zaupa svojemu osebju, ko ti delajo hibridno (od doma in v službi).

Rebecka dodaja, da imajo največ koristi tisti delodajalci, ki zaupajo svojemu osebju: »Najuspešnejše organizacije, ki sem jih videla do danes, so tiste, ki ne določajo, koliko dni v tednu ali katere dni v tednu lahko zaposleni delo od doma ali v pisarni.”

»Oni so tisti, ki sprejemajo možnost ustvarjanja fleksibilnega hibridnega modela dela, tako da lahko zaposleni načrtujejo in povezujejo svoje osebno in poklicno življenje. To poganja kakovost življenja ter dobro počutje in srečo zaposlenih, za kar sem prepričana, da je predpogoj za produktivno, ustvarjalno in inovativno delovno silo.”

Več v članku: Rebecka Isaksson: Powering the workplace through AI.

Skip to content