Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Odprtje razstave Zemljevidi našega sveta

Odprtje razstave Zemljevidi našega sveta
11. 10. 2021

V torek, 28. septembra 2021, smo v Plečnikovem hodniku in Kavarni NUK odprli tudi razstavo Zemljevidi našega sveta. Za pomenljivim naslovom se skriva dinamično zasnovana razstava izdelkov dijakinj in dijakov Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, ki prinaša iskrive premisleke v odnosu do kartografskih zakladov, ki jih v tem istem času razstavljamo dve nadstropji višje.

na sliki je ilustracija mesta Kranj z rovi pod njim

Razstavo smo v prijetnem vzdušju odprli v atriju Kavarne NUK. Prisluhnili smo citrarki Klari Levec, nato sta zbrane nagovorila gostitelj, Viljem Leban, ravnatelj NUK, za njim pa še Gregor Markelj, ravnatelj Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana. Kratek nagovor sta imeli Karmen Klobasa in Rebeka Jerman, mentorici mladim ustvarjalcem, zbrane pa so navdušili tudi pevci zbora Slovenski vokalisti. V vlogi povezovalke je bila Helena Janežič, sodelavka NUK.

na sliki so Viljem Leban, Karmen Klobasa, Gregor Markelj in Rebeka Jerman.

Na sliki: Viljem Leban (ravnatelj NUK), Karmen Klobasa (mentorica), Gregor Markelj (ravnatelj Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana) in Rebeka Jerman (mentorica)

Tako kot razstava Kartografski zakladi slovenskega ozemlja je tudi ta razstava odzven odličnega sosedskega sodelovanja in veseli smo, da ustvarjalnost dijakov Oblikovne ponovno navdušuje obiskovalce NUK. Kot vedno doslej, skozi svoje izdelke predstavljajo odličnega sogovornika gradivu in zgodbam, ki so doma v naši knjižnici.

Zemljevidi našega sveta bodo na ogled do 15. januarja 2022

O svojih delih na razstavi so spregovorili avtorji Naomi Lorencin, Jure Hüll, Emilia Mežan, Žan Zupan ter Lea in Ana Vagaja.

 

Novico pripravil: Tomaž Bešter (Narodna in univerzitetna knjižnica)
Fotografije: Maj Blatnik (Narodna in univerzitetna knjižnica)
Promocijski video: Žiga Cerkvenik (Narodna in univerzitetna knjižnica)

Skip to content