Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Odlični v znanosti 2022

Odlični v znanosti 2022

Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS) je 1. in 2. decembra 2022, v Grand Hotelu Union v Ljubljani priredila nacionalni dogodek Dan ARRS z naslovom: Podpiramo odličnost, ki je bil posvečen novi generaciji mladih raziskovalk in raziskovalcev. Dogodek je potekal v živo.

Odlični v znanosti je projekt, ki ga agencija izvaja v okviru promocije znanosti. Gre za izbor najvidnejših raziskovalnih dosežkov preteklega leta, ki ga opravijo članice in člani strokovnih teles agencije.

Na dogodku je Agencija za raziskovanje Republike Slovenije (ARRS) znanstveni članek mlade raziskovalke Maje Kuhar in doc. dr. Tanje Merčun Kariž  z naslovom “Raziskovanje uporabniške izkušnje v digitalnih knjižnicah skozi vprašalnike in sledenje pogledu“, objavljen v Library & Information Science Research, uvrstila v izbor Odlični v znanosti 2022.

Svet za družboslovje pri ARRS je med vsemi predlogi prepoznal kvaliteto prispevka naših kolegic in ga uvrstil tudi v izbor sedmih dosežkov s področja humanistike in družboslovja, ki so bili javno predstavljeni na prireditvi Dan ARRS 2022.

Skip to content