Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Odkrivaj, sodeluj, raziskuj: dan Občanske znanosti

Odkrivaj, sodeluj, raziskuj: dan Občanske znanosti
9. 11. 2023
Napoved dogodka

15. novembra 2023 bo v okviru dneva Odprte znanosti 2023 pod naslovom »Odkrivaj, sodeluj, raziskuj: dan Občanske znanosti« potekal prvi nacionalni dan občanske znanosti v Sloveniji. Dogodek je zasnovan kot priložnost za raziskovalce, prebivalce in vse zainteresirane, da razpravljajo o pomenu in prispevku občanske znanosti.

Z dogodkom želimo poglobiti razumevanje vloge občanske znanosti v raziskovalnem okolju in raziskati načine za njeno boljšo integracijo v odprto znanost. Razpravljali bomo o razvoju Mreže občanske znanosti in analizirali trende, ki se pojavljajo v mednarodnem okolju.

S predstavitvijo različnih inovativnih praks in projektov s področja občanske znanosti želimo prikazati primere uspešnega vključevanja javnosti v znanstvene procese. Skupaj z vami želimo z izmenjavo izkušenj in primerov dobrih praks prispevati k razvoju dialoga med raziskovalci in širšo javnostjo.

Prizadevamo si za vzpostavitev močne platforme za sodelovanje, ki bo spodbujala nastajanje partnerstev in nadaljnji razvoj občanske znanosti kot pomembnega dela odprte in inovativne raziskovalne skupnosti.

Dogodek je namenjen vsem, ki jih zanima znanost in bi se želeli tudi sami preko projektov občanske znanosti vključiti v načrtovanje, izvajanje in spremljanje posameznih raziskav na številnih znanstvenih področjih.

Dogodek bo potekal 15. novembra 2023 v hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons. Udeležba na dogodku je brezplačna. Prijave.

 

 

Skip to content