Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Novice iz OCLC

Novice iz OCLC

Zaščita zasebnosti uporabnikov v digitalnih virih
Zaščita zasebnosti uporabnikov knjižnice ostaja prednostna naloga knjižnic. Članek objavljen v The Scholarly Kitchen ponovno potrjuje zavezanost knjižnic, ko gre za zaščito zasebnosti uporabnikov knjižnic.

Sedem prelomnih rešitev za knjižnice
Skozi najpogosteje uporabljane storitve knjižnic, članic OCLC po vsem svetu in inovacije, ki jih je OCLC uvedel za reševanje teh potreb, vas popelje Skip Prichard, predsednik in izvršni direktor OCLC ter predstavi sedem rešitev za knjižnice (področje prepoznavnosti knjižnic, odkrivanje digitalnih zbirk in skupna raba virov).

Začimba življenja! Dodajanje raznolikosti v knjižnico stvari
Kaj bi bilo, če bi v vaši knjižnici uvedli novo ponudbo, in sicer knjižnico stvari (šivalne stroje, glasbila …). Kaj pa začimbe? V članku Lesley Unger, vodja splošne knjižnice Springvale, odgovarja na morebitna vprašanja o njihovi knjižnici Spice Library. Kako ljudje preverijo začimbe? Kako financirajo novost? Kakšen je bil odziv skupnosti? Za več praktičnih napotkov je s prijavo dostopen posnetek spletnega seminarja.

Knjižnica stvari: kaj, kje in kako izposojati predmete
Razmišljate o ustvarjanju in gostovanju lastne knjižnice stvari? V spletnem seminarju se podučite, kako izbrati, katalogizirati in prikazati predmete ter strategije za proračun in trženje. Na tej strani so tudi druge uporabne povezave in datoteke (pdf-ji).

Skip to content