NOVICE 14. januar 2022

Na obisku knjižnice

Vabimo vas k spoznavanju tujih knjižnic s pomočjo video posnetkov. Na YouTube kanalu Knjižničarskih novic bomo objavljali dobre prakse izjemnih knjižnic, ki izstopajo po inovativnih storitvah, domišljenih prostorih ali osupljivih idejah. Posnetke bomo podnaslovili, v opis pa dodali povezave do spletnih strani s predstavljenimi vsebinami.

Predlagamo, da spremljate objave, si ogledate posnetke ter jih komentirate. Vprašanja lahko zastavite tudi neposredno na navedeni kontakt predstavljene knjižnice. Veseli bomo tudi vaših pobud, katero knjižnico oziroma prakso naj predstavimo.

Za začetek predstavljamo splošno knjižnico mesta Ningbo na Kitajskem. Knjižnica se nahaja v novi zgradbi, ki so jo gradili med 2016 in 2018. IFLA je leta 2021 Knjižnico Ningbo uvrstila med 5 najbolj inovativnih splošnih knjižnic, leta 2020 pa je v okviru IFLA PressReader International Marketing Award prejela priznanje za uvedbo in promocijo storitve pošiljanja knjig.

V prvem posnetku direktor knjižnice predstavlja idejo, ki stoji za gradnjo in delovanjem knjižnice v novi zgradbi.

 

V drugem posnetku si lahko ogledate predstavitev knjižnice. Za prevod se zahvaljujemo Sari Jakopič iz Mestne knjižnice Ljubljana.

Novico pripravila: Damjana Vovk (Narodna in univerzitetna knjižnica)
Naslovna fotografija: Pixabay