Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Next Library Festival 2021

Next Library Festival 2021
25. 5. 2021

Bliža se Next Library Festival 2021.

3. junija 2021 bo na sporedu celodnevni dogodek, ki bo širši knjižničarski javnosti ponudil mešanico predavanj, sej, govorov, družabnih dogodkov in presenečenj. Program obeta zares zanimivo izkušnjo

Kot glavni govorci bodo nastopili Peter MacLeod s predavanjem Drugo dejanje demokracije (Democracy's Second Act), Rolf Hapel z Mimo post-pandemičnih knjižnic – kaj sledi? (Past the Post-Pandemic Libaries – What's Next?) ter Ryan Jenkins s predavanjem Igračkanje: igralni pristop k vseživljenjskemu učenju (Tinkering: A Playful Approach to Lifelong Learning). Nadaljevala se bo tradicija kratkih navdihujočih govorov (ignite talks). Na različnih sejah bodo sledili zanimivi vsebinski sklopi, k omizju bodo pripeljali knjižnične inovatorje, raziskovalce, oblikovalce in knjižničarje z različnih koncev sveta na pogovore o prihodnosti knjižnic. Seje bodo zasnovane interaktivno in na nove načine vključile tudi poslušalce. Tako se bodo udeleženci preizkusili v delavnici oblikovanja, sodelovali v pogovru o problemih trajnostnega razvoja, gradili manjši model knjižnice s poudarkom na zgodbi (delavnico #StoryCity bo gostil Liam Nilsen, ki je vodil tudi idejni studio LEGO) ali pa sestavljali zgodbo vesele knjižnične izkušnje.

Na sporedu bo še marsikaj drugega. Program festivala je na voljo na spletni strani Next Library. Udeležba je brezplačna, prijave pa obvezne na spletni strani glavnega organizatorja, splošne knjižnice Aarhaus (Danska).

A Next Library je mednarodno srečanje napredno razmišljujočih knjižničarjev, inovatorjev in odločevalcev, ki premikajo meje in spodbujajo spremembe za učenje v 22. stoletju.

Novico pripravil: Tomaž Bešter (Narodna in univerzitetna knjižnica)
Naslovna fotografija: Next Library Festival

 

Skip to content