Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

New York Public Library

New York Public Library

Stavba Stephena A. Schwarzmana je “palača za ljudi”, dostopna za raziskovanje za vsakogar. Obiskovalci prihajajo zato, da bi našli miren kotiček za branje ali raziskovanje, učenje iz zgodovinskih zbirk, raziskovanje svoje družinske zgodovine, ogled razstav, na prireditve, uživanje v umetnosti ali arhitekturi stavbe – in še veliko več.

Newyorška splošna knjižnica v stavbi Stephena A. Schwarzmana poleg vseh storitev ponuja tudi aplikacije v angleščini, španščini in kitajščini za raziskovanje znamenite stavbe, vključno z njeno zgodovinsko arhitekturo, svetovno znanimi zbirkami, ki jih hranijo in storitvami, ki jih nudijo vsem obiskovalcem iz New Yorka in od drugod.

Knjižnico si lahko ogledate na vodenih ogledih ali pa jo raziščete s storitvijo Bloomberg Connects, digitalnim vodnikom, s katero odkrivate knjižnico in se poglobite v raziskovanje svetovno znane zbirke, si ogledate razstave in druge dostopne vire. Z brezplačno aplikacijo za umetnost in kulturo lahko raziskujete knjižnico na kraju samem ali od koder koli!

Knjižnica ponuja tri digitalne vodnike, s katerimi raziščete:

  • Schwarzmanovo stavbo
  • Newyorška splošno knjižnico za uprizoritvene umetnosti
  • Schomburgov center za raziskovanje črnske kulture

Več na spletni strani.

Skip to content