Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Načrtovanje ravnanja z raziskovalnimi podatki

Načrtovanje ravnanja z raziskovalnimi podatki
19. 3. 2024
Canva (ustvarjeno)

četrtek, 21. marca 2024, od 10.30 do 12.00 konzorcij projekta SPOZNAJ organizira predstavitev Načrtovanje ravnanja z raziskovalnimi podatki. Predaval bo Peter Čerče (Znanstveno-raziskovalno središče Koper). Predstavitev bo potekala na daljavo prek platforme Zoom. Prijave tukaj.

Raziskovalni procesi se med znanstvenimi vedami in raziskovalnimi področji razlikujejo, pogosto pa jim je skupno, da vključujejo preverjanje modela ali hipoteze z uporabo raziskovalnih podatkov. Odgovorno ravnanje z raziskovalnimi podatki je osnova za uspešno izvedbo raziskav.

Načrt ravnanja z raziskovalnimi podatki (NRRP) je dokument, ki ga raziskovalna skupina pripravi pred začetkom izvajanja raziskave in v katerem predvidi vse pomembne aspekte tekom celotnega življenjskega kroga raziskovalnih podatkov. NRRP lahko raziskovalna skupina v času trajanja projekta po potrebi spreminja in dopolnjuje, saj pred izvedbo ni vselej mogoče predvideti vseh okoliščin raziskave.

Predstavljeni bodo ključni elementi NRRP, predloge, ki jih imajo v ta namen pripravljeni nekateri financerji raziskovalnega dela ter pripomočki in orodja za pripravo ustreznega NRRP.

Predstavitev bo potekala v slovenščini. Podnapisi v slovenščini in angleščini bodo zagotovljeni po dogodku skupaj s posnetkom, ki bo na voljo za kasnejši ogled na platformi Arnes Video.

Skip to content