Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Mreža občanske znanosti v Sloveniji

Mreža občanske znanosti v Sloveniji

Centralna tehniška knjižnica Univerze v Ljubljani vas 26. januarja 2023 ob 10.00 vabi na telekonferenco v okviru Mreže občanske znanosti v Sloveniji. Predstavili bodo Mrežo občanske znanosti v Sloveniji, ki združuje različne deležnike občanskega raziskovanja, od javnih raziskovalnih in infrastrukturnih organizacij do posameznikov – predstavnikov zainteresirane javnosti.

Predstavili bodo tudi portal citizenscience.si, ki predstavlja spletno središče za pretok informacij o občanski znanosti v Sloveniji. Sodelovali bodo: dr. Uroš Kunaver, Til Mlakar in Mitja V. Iskrić.

Usposabljanja in delavnice so namenjene tako profesionalnim raziskovalcem, ki bi radi metode občanske znanosti vključili v izvedbo svojega znanstvenega projekta, kot tudi posameznikom, ki bi kot občanski raziskovalci želeli začeti nov projekt občanske znanosti. Usposabljanja in delavnice so namenjene tudi različnim drugim organizacijam, ki želijo sodelovati pri izvedbi projektov in promociji občanske znanosti (društva, knjižnice, muzeji ipd.). Če imate znanje na tem področju ali pa bi le želeli deliti vaše izkušnje, vas vabijo, da se pridružite in vaše znanje predstavite širši javnosti. Prav tako pa vas vabijo, da jim sporočite, če želite, da organizirajo kakšno delavnico ali predstavitev v vaši organizaciji oziroma v vaši regiji.

Skip to content