Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Mini konferenca: Reconnect, Renew and Rejuvenate

Mini konferenca: Reconnect, Renew and Rejuvenate
8. 7. 2022
Gregor Škrlj
Narodna in univerzitetna knjižnica

1. julija 2022 je v Avstraliji potekala mini konferenca z naslovom Reconnect, Renew and Rejuvenate (Ponovna povezava, obnova in pomladitev), ki je bila namenjena šolskim knjižnicam.

Uvodno predstavitev je pripravil Phil Cummings, ki je s svojimi besedami pripravil navdihujoč uvod konference. Predstavil je osebni vidik ter svojo osebno avtorsko pot o vzponih in padcih v času Covida. Vsem slušateljem je podelil nasvet: “Poiščite svojo strast in jo prenesite v svoj poklic”.

Teme konference so bile vezane na ustvarjanje novih ali pomlajevanje knjižničnih prostorov; razvijanje bralne kulture; osnove in napredni prijemi pri katalogizaciji; spletne baze podatkov in še mnogo drugih.

Predstavitev Andree Engler z naslovom Digital Curation – easy and effective je prikazala spletno orodje LibPaths, ki knjižničarjem zagotavlja učinkovito uporabo pri izobraževanju. Zanimiva je bila predstavitev Get creative in your library with dynamic displays, ki jo je predstavila Lana Di Stefano, kjer je podala nekaj usmeritev, kako ustvariti učinkovito predstavitev.

Mini konferenco je sklenil Kevin Hennah s predavanjem Maintaining Relevant School Libraries Inspired Budget Makeovers, kjer je podal ogromno inovativnih in trendovskih idej za ‘pomlajevanje’ šolske knjižnice, ne glede na velikost prostora ali proračun.

Celoten program je dostopen na povezavi.

Skip to content