Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Mesec hrvaške knjige 2020

Mesec hrvaške knjige 2020
20. 10. 2020

Mesec hrvaške knjige 2020 je bil uradno odprt v četrtek, 15. oktobra 2020, v prenovljeni Mestni knjižnici Ivanić-Grad. Videoposnetek svečane otvoritve je dostopen na povezavi
Kratek pogled v zgodovino razkrije, da so na pobudo Ministrstva za kulturo Republike Hrvaške, maja 1995, knjižnice mesta Zagreb prevzele organizacijo prireditve Mesec hrvaške knjige. Dogodek vodi Programski odbor, ki ga sestavljajo predstavniki knjižnic, ustanov, pristojnih ministrstev, založnikov, medijev, društev, realizira pa ga organizacijski odbor, ki vključuje zaposlene v knjižnicah mesta Zagreb. 
Dogodek je organiziran na dveh ravneh, na državni in lokalni ravni. Dogodek se začne s slavnostno otvoritvijo, organizira se Nacionalni kviz za spodbujanje branja, obeleži se Dan hrvaških knjižnic, Bralni maraton, sodelovanje na zagrebškem knjižnem sejmu Interliber. Vsaka institucija pa lahko pripravi tudi svoje programe, ki so ciljno naravnani.

Na spletu je dostopna tudi uradna stran projekta, kjer so objavljene povezave do preteklih dogodkov, pomembnih kontaktov in aktualnega programa ter promocijskega materiala. 

Novico pripravil: Gregor Škrlj (Narodna in univerzitetna knjižnica)
Foto: Unsplash

Skip to content