Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Mednarodni mesec šolskih knjižnic 2022

Mednarodni mesec šolskih knjižnic 2022
20. 9. 2022
mag. Urša Bajda
Osnovna šola Tončke Čeč Trbovlje

Mednarodno združenje šolskih knjižničarjev (IASL – International Association of School Librarianship) tudi letos vabi k praznovanju in promociji šolskih knjižnic s praznovanjem meseca šolskih knjižnic (skozi cel oktober). V slovenskem prostoru ga tradicionalno koordinira Sekcija za šolske knjižnice pri Zvezi bibliotekarskih društev Slovenije.

Letošnji slogan se glasi: ‘Branje za globalni mir in življenje v harmoniji.

Vsi vemo, da se prav ta trenutek veliko držav po svetu sooča s hudimi razmerami. Nedvomno sta mir in življenje v harmoniji potrebna vsem na svetu. Nadejamo se, da nas bo slogan spodbudil k razmisleku o tem, kako nam lahko branje pomaga razumeti in podpirati drug drugega. Prebiranje in pripovedovanje resničnih zgodb in doživetji, ter pogovor pred, med in po tem, so vodilo do večjega razumevanja in sočutja na našem skupnem planetu.

Letos vas vabimo k praznovanju z zavedanjem o povezavi med knjigami, branjem, šolskimi knjižnicami in o tem, da lahko skupaj soustvarjamo mir in življenje v harmoniji. V mesecu oktobru lahko posebno skrb namenite promociji šolske knjižnice kot oaze miru, strpnosti in razumevanja med vsemi.

Vse podrobnosti o sodelovanju, idejah ter navodilih o pripravi poročila, je podrobno opisano v priponki. Z vprašanji se lahko obrnete na mag. Uršo Bajda, nacionalno koordinatorico pri Sekciji za šolske knjižnice ZBDS.

Skip to content