Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Mednarodni mesec šolskih knjižnic 2020

Mednarodni mesec šolskih knjižnic 2020
11. 10. 2021
mag. Urša Bajda 
predsednica Sekcije za šolske knjižnice pri ZBDS
Naslovnica e-publikacije

Mednarodno združenje šolskih knjižničarjev (IASL – International Association of School Librarianship) je tudi v letu 2020 povabilo k praznovanju in promociji šolskih knjižnic. V slovenskem prostoru projekt že tradicionalno koordinira Sekcija za šolske knjižnice pri Zvezi bibliotekarskih društev Slovenije.
Geslo meseca šolskih knjižnic 2020 je bilo: “Iskanje poti do zdravja in dobrega počutja”. In uporabnike šolskih knjižnic je usmerjalo v razmišljanje o izzivih nove realnosti – življenja in sobivanja s svetovno pandemijo koronavirusa.

E-publikacija je delo IO Sekcije za šolske knjižnice pri ZBDS, glavna in odgovorna urednica pa je mag. Urša Bajda (predsednica Sekcije za šolske knjižnice pri ZBDS).

Pričujoča e-publikacija je dokaz, da nam ni zmanjkalo novih idej za popestritev dogajanja v šolskih knjižnicah, hkrati pa smo spretno vključili aktualne dogodke, šolske vsakdanjike, praznike in projektne dejavnosti z dogodki tako v lokalni skupnosti kot širše.

Novost tokratnega sodelovanja je bila pobuda k oddaji strokovnih prispevkov šolskih knjižničarjev, kar pomembno dviga strokovno raven naše publikacije. Kot dolgoletna urednica sem si v tej publikaciji dovolila vsakemu prispevku izbrati naslov, ki označuje opisano posebnost določene šolske knjižnice.

Vabljeni k branju!

 

Skip to content