Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Mednarodni mesec šolskih knjižnic 2020

Mednarodni mesec šolskih knjižnic 2020
11. 10. 2021

Mednarodno združenje šolskih knjižničarjev (IASL – International Association of School Librarianship) je tudi v letu 2020 povabilo k praznovanju in promociji šolskih knjižnic. V slovenskem prostoru projekt že tradicionalno koordinira Sekcija za šolske knjižnice pri Zvezi bibliotekarskih društev Slovenije
Geslo meseca šolskih knjižnic 2020 je bilo: "Iskanje poti do zdravja in dobrega počutja". In uporabnike šolskih knjižnic je usmerjalo v razmišljanje o izzivih nove realnosti – življenja in sobivanja s svetovno pandemijo koronavirusa.

E-publikacija je delo IO Sekcije za šolske knjižnice pri ZBDS, glavna in odgovorna urednica pa je mag. Urša Bajda (predsednica Sekcije za šolske knjižnice pri ZBDS). 

Pričujoča e-publikacija je dokaz, da nam ni zmanjkalo novih idej za popestritev dogajanja v šolskih knjižnicah, hkrati pa smo spretno vključili aktualne dogodke, šolske vsakdanjike, praznike in projektne dejavnosti z dogodki tako v lokalni skupnosti kot širše.

Novost tokratnega sodelovanja je bila pobuda k oddaji strokovnih prispevkov šolskih knjižničarjev, kar pomembno dviga strokovno raven naše publikacije. Kot dolgoletna urednica sem si v tej publikaciji dovolila vsakemu prispevku izbrati naslov, ki označuje opisano posebnost določene šolske knjižnice.

Vabljeni k branju!

Novico pripravila: mag. Urša Bajda (predsednica Sekcije za šolske knjižnice pri ZBDS)
Naslovna fotografija: Naslovnica e-publikacije

 

Skip to content